Om oss

Independent Studios har varit igång sen 1999 som uthyrare av filmstudios och leverantörer av inspelningslösningar för filminspelning, TV-inspelning och stillbildsfotografering.

Våra ljudisolerade studios på 335 kvm och 552 kvm, med högt i tak och rundfond, är ritade och byggda från grunden av filmarbetare för filmarbetare, där alla detaljer tänkts igenom noga redan innan huset tagit form. Stora lastportar för enkel last och loss, lastgrav och dekorverkstad i direkt anslutning till studiorna. Smink-/kostymloger, anpassade lokaler för produktionsledning, loungerum, pentry och wc – allt på markplan för effektiva produktionsflöden. Vi erbjuder även matsal och in house catering, samt fri parkering med tillgång till laddstolpar för elbilsladdning.

Vi vill att du ska lämna oss med en varm känsla i kroppen och med en smidig inspelning bakom dig.

Vi tillhör också Independentfamiljen

Independent Dekor

Dekor för filmstudios och location

Vi finns till för att scenografer, producenter, regissörer och andra kreatörer ska kunna producera dekor och scenografi som levandegör deras idéer. Vi producerar både för filmstudios och för locations i hela Norden, med dekorateljé i Stockholm, Nacka. Som komplement till produktionen av fysisk dekor erbjuder vi även produktion av digital dekor, VFX. I huvudsak innebär detta att det som är opraktiskt eller för dyrt att byggas fysiskt, kan skapas digitalt för att, på bästa sätt, matcha fysisk dekor/scenografi i studio eller på location. Integrationen av fysisk och digital dekor skapar också möjligheter att bibehålla scenografens idéer och vision genom hela produktionen.

Independent Kostym

Nordens största kostymförråd

I ett kostymförråd på närmare 1800 kvadratmeter i Frihamnen i Stockholm förvaltar vi arvet av en 90-årig svensk film- och teaterhistoria. Hos oss samsas kostymer i tiotusental – både nysytt och i original med tillhörande accessoarer och skor. Förrådet är uppdelat i en historisk avdelning med kostymer föreställande medeltid fram till förra sekelskiftet samt fantasi och show, och en modern avdelning som rymmer 1920-tal till nutid. Idag är vi en självklar mötesplats för Nordens kostymdesigners, stylister och andra professionella som arbetar inom film, tv, teater och reklam. I vår syateljé tillverkar vi för all slags produktion och våra lokaler rymmer även ett flertal projektrum för mask och kostym. Vi erbjuder även kostymassistans för utplock och på inspelning.

Vill du se tillgänglighet eller har frågor om våra studios?