Om oss

Independent Studios har varit igång sen 1999 som uthyrare av filmstudios och leverantörer av inspelningslösningar för filminspelning, TV-inspelning och stillbildsfotografering.

Våra ljudisolerade studios på 335 kvm och 552 kvm, med högt i tak och rundfond, är ritade och byggda från grunden av filmarbetare för filmarbetare, där alla detaljer tänkts igenom noga redan innan huset tagit form. Stora lastportar för enkel last och loss, lastgrav och dekorverkstad i direkt anslutning till studiorna. Smink-/kostymloger, anpassade lokaler för produktionsledning, loungerum, pentry och wc – allt på markplan för effektiva produktionsflöden. Vi erbjuder även matsal och in house catering, samt fri parkering med tillgång till laddstolpar för elbilsladdning.

Vi vill att du ska lämna oss med en varm känsla i kroppen och med en smidig inspelning bakom dig.

Vi tillhör också Independentfamiljen

Independent Dekor

Dekor för filmstudios och location

Vi finns till för att åt scenografer, producenter, regissörer och andra kreatörer producera dekor och scenografi som levandegör deras idéer. Vi producerar både för filmstudios och för locations i hela Norden. Detta med dekorateljéer i både Stockholm och Luleå.Som komplement till produktionen av fysisk dekor erbjuder vi även produktion av digital dekor, VFX. I huvudsak innebär detta att det som är opraktiskt eller för dyrt att byggas fysiskt, kan skapas digitalt för att, på bästa sätt, matcha fysisk dekor/scenografi i studio eller på location. Integrationen av fysisk och digital dekor skapar också möjligheter att bibehålla scenografens idéer och vision genom hela produktionen.

Independent Kostym

Nordens största kostymförråd

Independent Kostym erbjuder både uthyrning och tillverkning av kostymeringar för filmproduktion, TVproduktion, teater och event . Vi tillverkar för både film, Tv och teater, detta oavsett tidsepok. Det mesta kan sys upp i vår syateljé. Ateljén kan ta emot allt från delar av en produktion till hela uppsättningar: från skiss till kompletta färdigsydda kostymeringar.Studio 20 ”Lilla fotostudion” Lokalerna inrymmer förutom professionell syateljé, projektrum, smink- kostym- loger och en fotostudio på 20 kvadratmeter att hyra. Fotostudion passar utmärkt för mindre testfilmningar, fotografering, casting liksom för porträtt och produktfotografering.

Vill du se tillgänglighet eller har frågor om våra studios?